Cine s-ar putea împotrivi declarării Tismanei staţiune turistică climaterică dacă

are o concentrare de resurse turistice naturale şi antropice ce doar Tg-Jiu o mai are?

Hartă preluată de pe situl Ministerului Dezvoltării şi Turismului

 

NOU! A apărut Revista Sămănătorul, nr. 5, anul II

Citiţi revista în PDF: http://www.samanatorul.ro/revista/samanatorul_nr_5-mai-2012.pdf

Citiţi revista în FLASH: http://www.samanatorul.ro/reviste-2012/arhiva.htm

 

Care dintre candidaţii la alegerile locale din 10 iunie 2012 credeţi că ar fi bun ca primar la Tismana?

PARTICIPATI CÂTI MAI MULTI LA SONDAJ CA SĂ ŞTIM!

Votaţi aici: http://tismanastatiune.blogspot.com/

 
ORAŞUL TISMANA – judeţul GORJ
---

IMPORTANT!

Dacă doriţi o schimbare ESENŢIALĂ în dezvoltarea TISMANEI

Citiţi informaţiile  despre acest demers major, scrise de Tomoniu N. Nicolae CANDIDAT INDEPENDENT la alegerile din 10 iunie 2012 pentru  Consiliul Local Tismana.
SITE-URI principale:

http://tismanastatiune.blogspot.com/

http://www.tismana.ro/statiune/index.htm

 

S-au creat aceste site-uri ca să fiţi informat prin pagini web, despre fiecare pas pe care-l va face administraţia locală pentru a trece de la un statut de oraş simplu, la un statut de oraş staţiune climaterică care va uşura accesarea de proiecte privind mediul, lărgirea spaţiilor proprii de cazare, modernizarea infrastructurii rutiere, a locuinţelor, a dezvoltării agriculturii bio, a deschiderii de trasee turistice prin satele dvs. spre cele peste 15 arii naturale protejate şi monumente de arhitectură.
Un viitor pentru accesarea fondurile naţionale şi europene!

Semnând la alegerile din 10 iunie pentru candidatul independent Tomoniu Nicolae

SEMNAŢI PENTRU DEVENIREA ORAŞULUI TISMANA ÎN STAŢIUNE CLIMATERICĂ!

D-l Tomoniu ştie cum se face!

ORAŞUL TISMANA – VIITOARE STAŢIUNE CLIMATERICĂ. Avem condiţiile?

 

Pentru declararea unei staţiuni turistice mici ar fi nevoie de 100 locuri în structuri de primire turistice, ori noi avem peste 500 de locuri doar pe Valea Tismanei, fără a adăuga pe cele din munţi, Cabana Ponor-Topeşti, schiturile Cioclovina, cabana din Sohodol-Merişor, Valea Pocruii.

Doar cu cele 500 de locuri, Intrăm de voie în categoria staţiunilor turistice montane mijlocii, staţiuni climaterice pentru odihnă, promenade, recreare, într-un cadru natural nepoluat industrial, cu aer ozonat datorită izvoarelor carstice şi pădurilor din jur, multe din ele declarate Monument al Naturii.

Doar cu sălile de spectacole şi de conferinţe (Centru, mănăstire, vila Ursu), avem din start 30 de puncte. Faptul că avem canalizare în centrul civic ne mai dă 50 de puncte, mai adăugăm 10 puncte accesul la Internet prin cablu şi iată că împlinim cele minim 90 de puncte necesare pentru ca să ne putem declara staţiune turistică de nivel zonal!

Cu criteriile suplimentare pe care le avem, putem acumula uşor cele 135 de puncte necesare pentru a deveni staţiune turistică de nivel naţional.

Avem autobuze de linie care deservesc zilnic autogara 10 p, spaţii comerciale şi pentru activităţi de prestări de serviciu şi bancomat, 10 p, centru permanent de asistenţă medicală, acreditat conform normelor legale în vigoare, 20 p, trasee turistice montane omologate, 5 puncte pt. fiecare, punem doar Tismana-Vârful Oslea, amenajări pentru practicarea sporturilor, punem doar stadionul, 30 p, centrul de informare şi promovare turistică, 30 p, terenuri de joaca pentru copii    (vila Gura Plaiului, centru, sala de sport) 20 p, nici nu mai amintim alte criterii şi deja se fac 125 de puncte! Plus cele 90 puncte amintite la început, facem de 215 puncte, arhisuficiente pentru ca Tismana să fie declarată ca staţiune turistică de interes naţional!

Puteam s-o facem mai demult! Ca să nu mai fim refuzaţi pentru proiectele privind mediul, lărgirea spaţiilor proprii de cazare, modernizarea infrastructurii rutiere, a locuinţelor, a dezvoltării agriculturii bio, a deschiderii de noi trasee turistice!

A lipsit voinţa autorităţilor locale şi omul care poate întocmi  „Fişa staţiunii climaterice Tismana, propusă pentru declarare”.

D-l Tomoniu a întocmit în anul 2003 documentaţia pentru a trece la statut de oraş, am votat cu toţii fără să cunoaştem consecinţele, fără să ştim că pe viitor nu vom mai putea accesa anumite fonduri!

A venit vremea ca să îndreptăm acest lucru! D-l Tomoniu a făcut un acord scris cu unii dintre candidaţii la funcţia de primar care vor susţine demersul, s-a sugerat să se includă proiectul preconizat în planul lor electoral vizând dezvoltarea localităţii.

Totul depinde acum de votul dvs., dacă vreţi ca să urnim lucrurile din loc. Dacă nu, vom privi iarăşi patru ani cum se îndreaptă comunele vecine spre urbanism iar noi le vom privi mândri că suntem oraş! Oraş, doar cu numele!

 

Vedeţi articolul pe această temă, apărut în cotidianul Gorjeanul.

 

Citiţi aici…

 

Citiţi pagina în alte limbi:
 

  fr  it  es  uk  de

 

Aici cititi revista Sămănătorul – direct în FLASH!

 

SITURILE PRINCIPALE ALE

FUNDATIEI TISMANA SE VOR TRANSFERA AICI

Siturile cu informaţii despre Tismana le vom transfera aici! Ele sunt istorie, sunt primele situri făcute în Tismana şi ar fi păcat să se piardă! Mulţi ne scriu cu nostalgie că au dispărut de pe Internet şi aveau informaţii interesante, spre exemplu despre fotbal, CFF, Arta Casnică, eroii Tismanei, etc.. N-au dispărut, le-am transferat întâi la xhost sau pe alte situri iar acum aici.

 

Situri arhivă ale instituţiilor publice

 

http://www.primariatismana.sapte.ro/ - arhivă 2000-2008

www.tismana.ro/manastirea/ (comemorare la 600 ani)

http://gsitismana.sapte.ro/ (liceu, arhivă 2004-2008)

http://.grupa.trei.ro/   (grădiniţa, arhivă 2004-2008)

 

Situri arhivă al fundaţiei

Fundaţia Tismana - www.tismana.ro/fundatia

Vechiul site la adresa http://topesti.trei.ro/

Situl întâlnirii generaţiei 1969 de la Şcoala Pocruia:

 Intraţi pe situl absolvenţilor 1969…

 

***

Nicolae N. Tomoniu – Candidat independent pentru funcţia de consilier în Cons. Local Tismana,  pune la dispozitia dvs. lista:

Partide şi candidați independenți înscriși pentru alegerile locale din 10 iunie 2012.

Liste în ordinea înscrierii la BE circ. 6, Tismana

 

 

Cartea de telefoane (ianuarie 2010)

 

---
www.tismana.ro, situl informaţiilor privind societatea civilă

 

Vedeţi ARHIVA AICI    *    Vizitati siturile:

 

www.youtube.com/tismanainfo *  www.youtube.com/fundatiatismana

 

 

 

*******************

Situl www.tismana.ro

 

Situl de la adresa www.tismana.ro era un site de informare prin filme al Fundaţiei Tismana! Anul acesta însă, nici o instituţie publică din oraşul Tismana nu a mai completat în luna mai formularul cu sponsorizare de 2% pentru Fundaţia Tismana şi s-a preferat ca banii să fie daţi statului! Totuşi, dacă vom avea siguranţa ca vom fi sponsorizaţi anul viitor sau vom primi anul acesta nişte donaţii, aici vom pune filme cu manifestări, evenimente din oraş, interviuri ale personalităţilor locale, interviuri cu conducătorii unor instituţii publice, şcoală, dispensar, poliţie dar şi interviuri cu veterinari, ingineri agronomi, diverşi specialişti  şi chiar întreprinzători de succes ai unor firme care asigură Tismanei servicii de calitate.

 

*******************

 

Actualitatea on-line de la HOTNEWS

 

 

Cititi ZIARELE de astazi: Clic aici 

Cum va fi vremea: Meteo PADES

Programele posturilor TV: Clic aici

Cursurile principalelor valute: Clic aici

Ultimele rezultate de la Loteria Romana: Clic aici

Calendar azi:

 

 

Prima pagină

Absolvenţii 1969 Pocruia

Nicu Tomoniu

Scrieri Tomoniu

Serafim Duicu

Info - utile

 

Contact Fundaţia Tismana

 

© Copyright Fundatia Tismana – 2009